Pannekaker med kulturmelk og havregryn
En enkel og næringsrik oppskrift på pannekaker med kulturmelk og havregryn. Perfekt for en søndagsfrokost eller en sunn middag.
Prep Time: 10 minutes minutes
Cook Time: 15 minutes minutes
Total Time: 25 minutes minutes
Course: Pannekaker
Cuisine: norsk
Keyword: havregryn, Kulturmelk, middag, Pannekaker, Søndagsfrokost, Sunn
Servings: 4 pannekaker
Calories: 250kcal
- 2 dl kulturmelk
- 2 dl havregryn
- 1 egg
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1 ss smør til steking
I en stor bolle, bland sammen kulturmelk og havregryn og la det stå i 10 minutter for å bli bløtt.
Tilsett egg, sukker, bakepulver og salt til blandingen. Rør til en jevn røre.
Varm opp en stor panne på medium varme og smelt litt smør.
Bruk en 1/4 kopp måleskje til å helle røren på pannen. Stek på hver side til de er gyldne og sprø.
Server varme med syltetøy eller litt honning.
For en litt søtere smak, kan du legge til litt ekstra sukker til røren.
Prøv å bruke en teflonbelagt panne for enklere steking.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 37g | Protein: 8g | Fat: 8g