Pannekaker med havregryn og egg
Prøv denne enkle og nærende oppskriften på pannekaker med havregryn og egg. De gir en god start på dagen og kan enkelt tilpasses dine ønsker om smak.
Prep Time: 10 minutes minutes
Cook Time: 15 minutes minutes
Total Time: 25 minutes minutes
Course: Pannekaker
Cuisine: norsk
Keyword: egg, Enkel, Frokost, havregryn, Pannekaker
Servings: 6 pannekaker
Calories: 250kcal
- 200 g havregryn
- 2 store egg
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/4 ts salt
- 1 1/2 dl melk
- 2 ss smeltet smør
- 1 ts vaniljeekstrakt
Hakk havregrynene til de er blitt til mel.
I en stor bolle, visp sammen egg, sukker, bakepulver, natron, og salt.
Tilsett melken, smeltet smør, og vaniljeekstrakt, og visp sammen til en jevn blanding.
Tilsett havregrynsmel til blandingen og visp sammen.
Varme en stor non-stick panne over medium varme og spray den med matolje.
Tilsett 1/4 kopp av pannekakeblandingen til pannen og stek på hver side til den er gylden, ca. 2-3 minutter på hver side.
Gjenta med resten av blandingen.
La pannekakene hvile på et skjærebrett mens du steker resten, slik at de holder seg varme og myke.
Du kan også legge til bær, nøtter, eller andre smaker for en ekstra spennende smak.
Calories: 250kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 9g | Fat: 9g