Go Back
+ servings
Pannekaker med havregryn og egg

Pannekaker med havregryn og egg

Prøv denne enkle og nærende oppskriften på pannekaker med havregryn og egg. De gir en god start på dagen og kan enkelt tilpasses dine ønsker om smak.
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Course: Pannekaker
Cuisine: norsk
Keyword: egg, Enkel, Frokost, havregryn, Pannekaker
Servings: 6 pannekaker
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 200 g havregryn
  • 2 store egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1/4 ts salt
  • 1 1/2 dl melk
  • 2 ss smeltet smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Instructions

  • Hakk havregrynene til de er blitt til mel.
  • I en stor bolle, visp sammen egg, sukker, bakepulver, natron, og salt.
  • Tilsett melken, smeltet smør, og vaniljeekstrakt, og visp sammen til en jevn blanding.
  • Tilsett havregrynsmel til blandingen og visp sammen.
  • Varme en stor non-stick panne over medium varme og spray den med matolje.
  • Tilsett 1/4 kopp av pannekakeblandingen til pannen og stek på hver side til den er gylden, ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Gjenta med resten av blandingen.

Notes

La pannekakene hvile på et skjærebrett mens du steker resten, slik at de holder seg varme og myke.
Du kan også legge til bær, nøtter, eller andre smaker for en ekstra spennende smak.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 9g | Fat: 9g
Tried this recipe?Let us know how it was!