Go Back
+ servings
Pannekaker uten egg melk og gluten

Pannekaker uten egg melk og gluten

Oppskriften på pannekaker uten egg, melk og gluten gir saftige og myke pannekaker på bare 20 minutter. De passer for de med allergier eller intoleranser, og er en sunn og smakfull start på dagen.
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 20 minutes
Course: Pannekaker
Cuisine: norsk
Keyword: eggfri, Enkel, Frokost, glutenfri, kokebok, Matlaging, melkefri, middag, Pannekaker, Sunn, vegansk
Servings: 7 pannekaker
Calories: 200kcal

Ingredients

  • 200 g glutenfri melblanding
  • 200 ml mandelmelk
  • 2 ss søtning for eksempel sukker eller honning
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss eplecidereddik
  • 4 ss smeltet margarin eller smakfull vegetabilsk olje

Instructions

  • I en stor bolle, tøm inn glutenfri melblanding, søtning, og salt. Rør sammen.
  • Tilsett mandelmelken litt etter litt, mens du rører kontinuerlig, til en jevn og luftig blanding dannes.
  • Tilsett eplecidereddik og smeltet margarin eller olje, og rør forsiktig.
  • La blandingen stå i ca 5 minutter for å svelle.
  • Varm en stor stekepanne over medium varme og tilsett litt av blandingen til pannekaken begynner å danne seg.
  • Stek pannekakene til de er gyldne på begge sider. Server straks.

Notes

Du kan bruke ulike søtningsmidler for å endre smaken på pannekakene.
Du kan også legge til ulike smaksforsterkere, for eksempel kanel, epler eller bær, for å lage ulike varianter.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 10g
Tried this recipe?Let us know how it was!