Pannekaker uten egg og bakepulver
Oppskriften på pannekaker uten egg og bakepulver er en enkel og allergivennlig alternativ til tradisjonelle pannekaker. De er også sunnere og kan lages på bare 20 minutter.
Prep Time: 10 minutes minutes
Cook Time: 10 minutes minutes
Total Time: 20 minutes minutes
Course: Pannekaker
Cuisine: norsk
Keyword: Allergivennlig, Enkel, Pannekaker, Sunn, uten bakepulver, uten egg
Servings: 4 pannekaker
Calories: 240kcal
- 200 gram hvetemel
- 4 ss sukker
- 2 dl melk
- 2 dl vann
- 4 ss vegetabilsk olje
- 1 ts salt
- En klype natron
I en stor bolle, bland sammen hvetemel, sukker og natron.
Tilsett melk, vann og vegetabilsk olje til røren, og rør sammen til det blir glatt.
Tilsett saltet og rør igjen.
Varm en stor stekepanne over middels høy varme.
Hell en liten mengde røre i pannekakepannen og stek pannekakene til de er gyldne på begge sider.
Server med en blanding av syltetøy, honning eller hva du måtte ønske.
Du kan også legge til litt kanel eller nøtter for å gi pannekakene en ekstra smak.
Pass på å ikke overbake pannekakene, ellers vil de bli tørre.
Calories: 240kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 4g | Fat: 10g