Pannekaker uten melk og egg
Denne oppskriften på pannekaker uten melk og egg gir deg fluffy og velsmakende pannekaker uten allergener. Prøv denne næringsrike og smakfulle oppskriften i dag!
Prep Time: 10 minutes minutes
Cook Time: 15 minutes minutes
Total Time: 25 minutes minutes
Course: Pannekaker
Cuisine: norsk
Keyword: enkleoppskrifter, Matlaging, Pannekaker, utegge, utenmelk, veganske, vegetariske
Servings: 5 pannekaker
Calories: 210kcal
- 200 g hvetemel
- 4 ss sukker
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts salt
- 240 ml soyamelk
- 80 ml vegetabilsk olje
- 1 ts eddik
I en stor bolle, bland hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt sammen.
Tilsett soyamelk, vegetabilsk olje og eddik, og rør forsiktig sammen til en jevn røre. La den stå i 5 minutter.
Varm en stor non-stick panne over medium varme. Smør et tynt lag med vegetabilsk olje på pannen.
Bruk en målekopp til å helle ca 60 ml røre på pannen. La det stå til det begynner å bli bobler på overflaten, ca. 2-3 minutter.
Snu pannekaken forsiktig med en stekespade og la den stå på den andre siden i ytterligere 2-3 minutter, eller til den er gyllenbrun.
Gjenta med resten av røren.
Hvis du vil ha en enda mer smakfull opplevelse, kan du tilsette smakene du liker, som kanel eller sitron.
Du kan også tilsette litt smaksforsterker, som vanilje eller smakfull frukt.
Calories: 210kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 4g | Fat: 9g