Pannekaker med vann
Enkel oppskrift på pannekaker som kun bruker vann som ingrediens. Myke, saftige og perfekte til å toppe med sukker, bacon, sirup eller syltetøy. Oppskriften gir 8-10 pannekaker med vann.
Prep Time: 5 minutes minutes
Cook Time: 20 minutes minutes
Total Time: 25 minutes minutes
Course: Pancakes
Keyword: Enkel, Frokost, Pannekaker, Vann, vegetarisk
Servings: 8 pannekaker
Calories: 100kcal
- 125 g siktet hvetemel
- 2 ss sukker
- 2 ts bakepulver
- 240 ml vann
- 1 egg
- 2 ss vegetabilsk olje
I en stor bolle visper du sammen mel, sukker, bakepulver og salt.
I en separat bolle visper du sammen vann, egg og vegetabilsk olje.
Hell de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene og visp til de akkurat er blandet.
Varm en non-stick panne på middels varme.
Hell 60 ml (1/4 kopp) røre på den varme pannen for hver pannekake.
Stek til det dannes bobler på overflaten av pannekaken og kantene begynner å se faste ut, ca 2-3 minutter.
Snu pannekaken og stek i ytterligere 1-2 minutter på den andre siden, til den er lett gylden.
Server med favoritt-toppingen din og nyt!
For en litt mer smakfull oppskrift, kan du legge til litt kanel eller vaniljeekstrakt til røren.
For å gjøre pannekakene litt mer næringsrik, kan du legge til litt hakket eple eller banan til røren.
Calories: 100kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 2g | Fat: 4.5g | Sodium: 160mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 4g