Go Back
+ servings
Pannekaker med blåbærsyltetøy

Pannekaker med blåbærsyltetøy

Pannekaker med blåbærsyltetøy er en enkel, smakfull og klassisk oppskrift. Denne oppskriften gir 8-10 pannekaker og tar omtrent 25 minutter å lage, inkludert forberedelsestid. Oppskriften inneholder ingredienser som mel, melk, egg, sukker, natron og blåbærsyltetøy. I fremgangsmåten beskrives steg-for-steg hvordan man lager pannekakene og blåbærsyltetøyet. Næringsinnhold per pannekake inkluderer kalorier, protein, karbohydrater og fett. Leserne vil elske denne oppskriften på grunn av sin enkle tilberedning, deilige smak og kombinasjonen av søtt og syrlig blåbærsyltetøy.
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Course: Pannekaker
Cuisine: norsk
Keyword: Blåbærsyltetøy, Enkle oppskrifter, hverdagsmat, Matlaging, norsk mat, Pannekaker
Servings: 9 pannekaker
Calories: 170kcal

Ingredients

  • 1 egg
  • 200 ml melk
  • 100 g mel
  • 2 ts sukker
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 2 ss smør smeltet
  • 100 g blåbær
  • 2 ss sukker
  • 1 ss vann
  • 1 ss sitronsaft

Instructions

  • I en stor bolle, visp eggene og tilsatt melken.
  • Tilsatt mel, sukker, bakepulver og salt og rør til en jevn blanding.
  • Tilsatt smeltet smør og bland godt.
  • I en annen panne, kok opp blåbær, sukker, vann og sitronsaft til en tykk syltetøy.
  • Varm en stekepanne over medium varme og spray med litt matolje.
  • Hell 1/4 kopp av røren i pannekakene og stek i 1-2 minutter på hver side til gylden.
  • Server pannekakene varme med blåbærsyltetøy.

Notes

Du kan også bruke frosne blåbær til syltetøy hvis friske ikke er tilgjengelige.
Du kan også legge til litt kanel eller vaniljeekstrakt til pannekakerøren for ekstra smak.

Nutrition

Calories: 170kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 5g | Fat: 7g
Tried this recipe?Let us know how it was!