Pannekaker med brunost (Norsk favoritt!)

Oppdag smaken av Norges nasjonalost i denne deilige oppskriften på pannekaker med brunost. La deg friste av den unike kombinasjonen av søtt og salt, og nyt en god start på dagen med denne norske spesialiteten.

Pannekaker med brunsost oppskrift

Pannekaker med brunost

Pannekaker med brunost

Denne oppskriften viser deg hvordan du kan lage deilige pannekaker med brunost. Oppskriften gir 8 pannekaker og tar i alt 25 minutter å lage. For å lage oppskriften trenger du mel, sukker, egg, melk, smør, salt, brunost og bakepulver. Fremgangsmåten er enkel og beskrevet steg for steg. Prøv denne oppskriften for å oppleve den unike smaken av brunost i en pannekake.
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 25 minutes
Course: Pannekaker
Cuisine: norsk
Keyword: brunost, Enkle oppskrifter, Frokost, kalorier, Næringsrik, norsk mat, Pannekaker, smakfull, steg for steg
Servings: 7 pannekaker
Calories: 250kcal

Ingredients

  • 2 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 4 dl melk
  • 1/2 tsp natron
  • 1/2 tsp bakepulver
  • 1/2 tsp salt
  • 50 g smeltet smør
  • 200 g brunost
  • Smør til steking

Instructions

  • I en stor bolle, bland sammen mel, egg, melk, natron, bakepulver, salt og smeltet smør.
  • Stek en liten prøvepannekake for å teste røren.
  • Tilsæt mer mel eller melk om nødvendig for å få en jevn røre.
  • Smelt brunosten i en panne og rør den inn i røren.
  • Stek pannekakene i en varm panne med litt smør til de er gyldne på begge sider.
  • Server med ekstra brunost og syltetøy på toppen.

Notes

Du kan også legge et lag med brunost mellom to pannekaker for en ekstra smakfull opplevelse.
Du kan erstatte melken med mandel- eller havremelk for en laktosefri versjon.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 10g | Fat: 11g
Tried this recipe?Let us know how it was!

Derfor må du prøve pannekaker med brunost

Pannekaker med brunost er en norsk klassiker som alle bør prøve minst en gang i livet. Kombinasjonen av søtt og salt gjør denne oppskriften unik, og den smaker like godt til frokost som til lunsj eller middag.

Så hvorfor ikke prøve noe nytt i dag, og nyt smaken av Norges nasjonalost på en helt ny måte!

Leave a Comment

Recipe Rating