Pannekaker med vann er deilige og alltid et godt valg for en enkel frokost eller et deilig alternativ til en enkel middag. Denne oppskriften er spesielt enkel å lage, siden den kun bruker vann som ingrediens. Du kan nemlig lage minst gode gode pannekaker med vann istedet for melk.
Pannekakene blir myke og saftige, og er perfekte til å spises med for eksempel sukker, syltetøy, bacon eller sirup.
Pannekaker med vann oppskrift
Servings: 8 pannekaker
Calories: 100kcal
Ingredients
- 125 g siktet hvetemel
- 2 ss sukker
- 2 ts bakepulver
- 240 ml vann
- 1 egg
- 2 ss vegetabilsk olje
Instructions
- I en stor bolle visper du sammen mel, sukker, bakepulver og salt.
- I en separat bolle visper du sammen vann, egg og vegetabilsk olje.
- Hell de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene og visp til de akkurat er blandet.
- Varm en non-stick panne på middels varme.
- Hell 60 ml (1/4 kopp) røre på den varme pannen for hver pannekake.
- Stek til det dannes bobler på overflaten av pannekaken og kantene begynner å se faste ut, ca 2-3 minutter.
- Snu pannekaken og stek i ytterligere 1-2 minutter på den andre siden, til den er lett gylden.
- Server med favoritt-toppingen din og nyt!
Notes
For en litt mer smakfull oppskrift, kan du legge til litt kanel eller vaniljeekstrakt til røren.
For å gjøre pannekakene litt mer næringsrik, kan du legge til litt hakket eple eller banan til røren.
For å gjøre pannekakene litt mer næringsrik, kan du legge til litt hakket eple eller banan til røren.
Nutrition
Calories: 100kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 2g | Fat: 4.5g | Sodium: 160mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 4g
Tried this recipe?Let us know how it was!
Derfor må du prøve pannekaker med vann
Pannekaker med vann er enkel å lage og er perfekt for de som ønsker å unngå å bruke melk, enten på grunn av laktoseintoleranse eller mangel på melk i kjøleskapet. De er også en utmerket måte å bruke opp restene av mel i kjøleskapet.